20 Gnocchi Recept Spinazie Ah

Verhit een wok, doe de spinazie erin en laat al omscheppend slinken. Schenk de room erbij en verwarm 3 min. op laag vuur. Voeg het kipmengsel toe en warm nog 2 min. door. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en roerbak de gnocchi in 4 min. rondom goudbruin. Scheur de blaadjes van de basilicum. Maar gnocchi spreek je dus uit als 'njokkie'. Vandaag deel ik 5 lekkere gnocchi recepten. Het is een Italiaanse pasta soort, maar toch anders. Gnocchi is namelijk gemaakt van aardappel en tarwemeel. In dit lijstje met gnocchi recepten komen allerlei varianten terug. Van gebakken tot gekookte gnocchi.

Gnocchi (spreek uit als njokkie) is een Italiaanse pastasoort op basis van aardappel en tarwemeel. In dit recept bak je ze kort voor een lichte bite. De tomatensaus met spinazie maak je romig door er verse geitenkaas aan toe te voegen. Het basilicum en de pijnboompitten zorgen voor een extra Italiaans tintje.

Voeg de laatste minuut de knoflook toe. Voeg de spinazie in delen toe en laat al roerend slinken. Voeg de slagroom, nootmuskaat en de helft van de geraspte kaas toe. Roer door, breng aan de kook en kook 2 min. Zet het vuur uit. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en roer samen met de kalkoenfilet door de spinazie-kaas-saus. Handen met bloem bestuiven en van spinaziemengsel balletjes vormen, doorsnede 2 cm. Gnocchiballetjes op schaal leggen, afdekken en in koelkast minimaal 30 min. laten opstijven. In grote pan water met zout aan de kook brengen. Gedeelte van gnocchi in kokend water laten glijden en in 4-5 min. gaarkoken (de balletjes komen dan boven drijven). Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi in 15 min. goudbruin en krokant. Doe ondertussen de gegrilde groenten in een pan. Voeg de tomatensaus toe aan de groenten en verwarm 10 min. op laag vuur. Laat de mozzarella uitlekken, snijd in blokjes en voeg toe aan de saus.

Gnocchi recept spinazie ah. Kook de gnocchi in ruim water met zout in 2 min. gaar. Verhit in een koekenpan de olie en fruit de knoflook 1 min. Bak de paprika 2 min. mee. Voeg de spinazie in 3-4 porties toe. Laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg de rozijnen, peper en eventueel zout toe. Verdeel de gnocchi met de groenten over de ovenschaal. Voeg de gnocchi en wat extra olijfolie toe en bak dit rondom aan. De gnocchi is klaar als deze een lekker krokant korstje heeft. Haal de gnocchi uit de pan en leg dit apart. Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe. Wok dit kort mee totdat alle spinazie geslonken is. Blus de spinazie af met de room en doe de gnocchi terug in de pan. Voeg de laatste minuut de knoflook toe. Voeg de spinazie in delen toe en laat al roerend slinken. Voeg de slagroom, nootmuskaat en de helft van de geraspte kaas toe. Roer door, breng aan de kook en kook 2 min. Zet het vuur uit. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en roer samen met de kalkoenfilet door de spinazie-kaas-saus. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi in 15 min. goudbruin en krokant. Doe ondertussen de gegrilde groenten in een pan. Voeg de tomatensaus toe aan de groenten en verwarm 10 min. op laag vuur. Laat de mozzarella uitlekken, snijd in blokjes en voeg toe aan de saus.

Handen met bloem bestuiven en van spinaziemengsel balletjes vormen, doorsnede 2 cm. Gnocchiballetjes op schaal leggen, afdekken en in koelkast minimaal 30 min. laten opstijven. In grote pan water met zout aan de kook brengen. Gedeelte van gnocchi in kokend water laten glijden en in 4-5 min. gaarkoken (de balletjes komen dan boven drijven). Handen met bloem bestuiven en van spinaziemengsel balletjes vormen, doorsnede 2 cm. Gnocchiballetjes op schaal leggen, afdekken en in koelkast minimaal 30 min. laten opstijven. In grote pan water met zout aan de kook brengen. Gedeelte van gnocchi in kokend water laten glijden en in 4-5 min. gaarkoken (de balletjes komen dan boven drijven). Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de gnocchi in 15 min. goudbruin en krokant. Doe ondertussen de gegrilde groenten in een pan. Voeg de tomatensaus toe aan de groenten en verwarm 10 min. op laag vuur. Laat de mozzarella uitlekken, snijd in blokjes en voeg toe aan de saus.

Polenta parmesan backofen ~ bobotie

Gnocchi

Recept vegetarische gnocchi met tomaat en spinazie

Gnocchi met kip en spinazie

Vegan gnocchi met roomspinazie, champignons en gerookte amandelen

Vegan gnocchi met roomspinazie, champignons en gerookte amandelen

Gnocchi met mosterd-roomsaus - recept - allerhande - albert heijn

Lasagne met gehakt en spinazie

Vegan mezzelune met tomaten en romige spinaziesaus - recept ...

Italiaans: gnocchi met gehakt, spinazie, mascarpone, oregano ...

Polenta parmesan backofen ~ bobotie

Ajvar pasta ~ bobotie

Lidl meatballs al forno ~ bobotie

Zoete aardappelgnocchi met salieboter - ohmyfoodness

Glutenvrije ravioli met mascarpone saus

Gnocchi al pomodori met aubergine, spinazie en geitenkaas ...

Gnocchi met kip en spinazie (low fodmap, glutenvrij ...

Gnocchi uit de oven met chorizo en cherrytomaatjes

Gnocchi uit de oven met chorizo en cherrytomaatjes

Recept ajvar pasta ~ bobotie

Gebakken gnocchi met verse spinazie (vegetarisch)

Gnocchi met spinazie - gnocchi recepten

Alle soorten pasta op een rijtje

Gnocchi carbonara

Gnocchi

Gnocchi ovenschotel met tomaat, kaas en spekjes - sophie ...

Ah recepten asperges vegetarisch

Italiaans: gnocchi met gehakt, spinazie, mascarpone, oregano ...

Liselottelegebeke.nl - culinaire copy en meer lekkers

Gnocchi in spinazie-tomatensaus met geitenkaas met basilicum en pijnboompitten

Komentar

Postingan populer dari blog ini

27 Gnocchi Recipe Oven

26 Gnocchi Recept Ah Ricotta

23 Gnocchi Recipe Alton Brown